onsdag 26. september 2007

Nettmøte om klimapolitikk hos NRK

Fredag svarer jeg på spørsmål om klimapolitikk på NRK.no. Du kan sende inn spørsmål her.

lørdag 22. september 2007

Metanmakten Norge

Fin anmeldelse av gasskraft-boka i Klassekampen i dag: "Eit viktig bidrag til historia om det moderne Norge", skriver Gudmund Skjeldal (på papir, ikke på nett). Ellers er undertegnede oppslukt av forskning på oljeselskapenes klimastrategier og får ikke blogget stort om dagen. Men fra november! Da er jeg gjesteforsker i California fram til sommeren, og lover reisebrev om klima- og miljøpolitikk i Arnold- og George W.-land.

fredag 14. september 2007

Anmeldelser av boka om gasskraftsaken

Ny Tid har en anmeldelse i dag (bare på papir, dessverre). "Forfatteren er god når han beskriver den politiske kampen om gasskraftverkene, og aller best når han beskriver motstanden. Den kjenner han til fingertuppene. Det jeg savner er en utfyping av økonomien i gasskraft" skriver Kjell Rønningsbakk. I magasinet Klima skriver Elin Lerum Boasson: "Gasskraft – tjue års klimakamp er den norske gasskraftkampens historiebok". Les resten av anmeldelsen her.

søndag 9. september 2007

Gasskraft og kinderegg

Satsingen på CO2-rensing skulle få slutt på gasskraftstriden, og ble lansert som et kinderegg: Løsningen på flere problemer som skulle gjøre alle fornøyd. I stedet har resultatet blitt gjentatte politiske bikkjeslagsmål. Hva var det som skjedde? I en kronikk som sto på trykk i Bergens Tidende torsdag i forrige uke, forsøkte jeg å svare. Du finner kronikkteksten her. Kronikken bygger på boka om gasskraftsaken.

onsdag 5. september 2007

Statoils oljesand

Dagens Næringslivs reportasjeserie om global oppvarming er verdt å få med seg! I dag rapporterer de fra Statoils planlagte oljesand-prosjekt i Canada. Forrige stopp var på Grønland. Anbefales.

tirsdag 4. september 2007

Da demonstrantene vant

I Klassekampen i dag har jeg en kronikk om gasskraftsaken og miljøbevegelsen. Du finner teksten her.

Klima på tv

Mange har spurt hvor det ble av klima- og miljødebatten i valgkampen. Her er svaret: på NRK1 i kveld klokka 21.30! Folkemøte. Med Knut Olsen.

lørdag 1. september 2007

Gass og klimavalg i VG

I dagens VG kommenterer Elisabeth Skarsbø Moen "miljøvalget som ble borte" - og bruker boka om gasskraftsaken som anledning til et tilbakeblikk på norsk klima- og miljødebatt de siste 20 årene.