mandag 31. august 2015

Respons på Meisenes hemmelige liv

Siden Meisenes hemmelige liv kom ut i august har jeg fått mange hyggelige kommentarer (og hittil ingen av den andre sorten). Her er et utvalg:


I Bergens Tidende ble boka anmeldt av Gudmund Skjeldal. Veldig oppmuntrende lesning! Overskriften var ""Lågmælt, vakker song om små­fuglane våre" og boka fikk en femmer. 


Bokblogger Nora Nordskar Hoel skrev en lang og fin omtale. Jeg satte stor pris på den fordi det var tydelig at hun hadde lest grundig. Les omtalen på bloggen hennes, Kasiopeiiasbok.

Lokalavisen Akershus Amtstidende (Amta) skrev at "Andreas Tjernshaugen har skrevet en bok som formidler ekte naturglede og nysgjerrighet til nærmiljøet på en ny og forfriskende måte, som nok vil overraske både drevne, og trolig ikke minst nyfrelste fuglekikkere."

På Facebook-siden Hverdagslivet på Nøtterøy (som jeg anbefaler for alle som liker fine naturbilder og små naturbetraktninger) skrev Cathrine Palm Spange; "For oss fugleinteresserte og som gavetips; Har nå lest "Meisenes hemmelige liv" av Andreas Tjernshaugen, og anbefaler den på det varmeste for å få et gøyalt, lærerikt og ikke minst veldig hyggelig innblikk i meisenes liv". 

En veldig hyggelig overraskelse var mail fra en annen nesodding som skriver at Meisenes hemmelige liv vekket koselige minner fra en hobby han har hatt i 65 år. "Takk for en morsom og informativ bok om våre felles fugle-venner!" skriver Kåre Ulseth. Bildet nedenfor tok han hjemme på Nesodden i 1981. Den gangen fantes det ikke slike elektroniske kamerakasser som jeg skriver litt om i boka. Bildet er tatt i en fuglekasse montert på husveggen med glassvindu inn mot rommet. 10 av 12 meisunger i dette kullet vokste opp. 



Ellers har boka fått mange hyggelige anbefalinger på Twitter og Facebook, blant annet disse:






Du kan kikke på de første sidene av boka her, og kjøpe den for eksempel hos tanum.no eller Natur og frititd.






fredag 7. august 2015

Meisenes hemmelige liv - ta en sniktitt!

Nå kan du lese de første sidene av Meisenes hemmelige liv. Her.

Du kan kjøpe boka på nett for eksempel hos Ark eller Bokkilden. Den er på vei ut til bokhandler over hele landet, men hvis de ikke har den ennå kan du be dem bestille den til deg.


torsdag 6. august 2015

Ny bok!



Endelig har jeg fått det første eksemplaret av boka. Om noen få dager er den på plass i bokhandlene. Du kan bestille den nå i alle bokhandler, eller på nett f.eks. hos Bokkilden.