onsdag 3. november 2010

Oppdatering om Californias klimapolitikk

Hovedbildet av valget i USA er selvsagt at republikanernes framgang ytterligere svekker Obamas sjanser til å få vedtatte en nasjonal klimalov som begrenser utslippene. Hvis du trenger å overbevises: dette er en tv-spot fra mannen som redder demokratenes flertall i Senatet. Demokrat fra kullstaten West Virginia, og ingen tilhenger av klimakvoter...

Jeg skrev tidligere om den spesielle situasjonen i California. Her har Proposition 23 blitt avvist av velgerne med klar margin. Målene for delstatens klimapolitikk ligger dermed fast. Demokraten Jerry Brown er valgt til å etterfølge Schwarzenegger som guvernør. Han har store ambisjoner i klimapolitikken.

Samtidig ser det ut til at velgerne har støttet Proposition 26, som gjør det vanskeligere å gjennomføre klimapolitikken i praksis. Hvor stor betydning dette får vil vise seg. Det blir spennende å følge klimapolitikken i California også i fortsettelsen.

California er viktig blant annet fordi den folkerike delstaten er et viktig miljøpolitisk forbilde. Kanskje enda viktigere er at en stor del av de private investeringene i nye, karbonfattige energiteknologier kommer fra investorer basert i California. Derfor er det sannsynlig at politiske signaler i den delstaten har en ekstra effekt på slike investeringer.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hei!
Har lest bloggen din en stund nå og synes det er veldig interessant. Jeg er bare i

ferd med å lansere en norsk miljø-nettsted. Denne siden vil fokusere på

miljønyheter og miljømerker som finnes på det norske markedet.
Det ville være veldig fint om jeg kunne publisere bloggen på siden min!

Selvfølgelig, med en link til nettstedet ditt. Kan jeg få tillatelse til det?

Vennlig hilsen
Peter

Andreas Tjernshaugen sa...

Hei Peter

Hyggelig å høre at du har interesse av det jeg skriver! Vet ikke nøyaktig hva du mener med å publisere. Mener du å legge ut lenke til bloggen min eller overskrift + lenke til enkelte innlegg, er det helt utmerket. Hvis du foreslår at
innleggene jeg skriver skal vises i sin helhet på siden din, tror jeg ikke jeg ønsker det. Hvis jeg skulle vurdere det måtte jeg eventuelt vite mye mer om nettsiden du planlegger, men jeg tror egentlig jeg foretrekker å ikke gjøre det.

Andreas